Slimme elektra dat samen werkt

Slimme elektra dat samen werkt

Elektrische apparaten zijn vaak eilanden in huis. Ieder apparaat werkt voor zich. Dit kan anders en efficiënter. Stel je voor, je thuisaccu als het centrale punt in je slimme energienetwerk. Deze accu slaat niet alleen energie op. Het apparaat kan ook communiceren met andere apparaten in huis. Zoals je wasmachine, koelkast of zelfs je verlichting. Dit leidt tot een slimme verdeling van energie. Bijvoorbeeld, de wasmachine draait pas als de accu vol is. Dit bespaart niet alleen energie. Het maakt ook optimaal gebruik van goedkope energietarieven. Zonne-energie overdag opgeslagen in je thuisaccu kan 's nachts je apparaten van stroom voorzien. 

Goede flow van stroom door je huis

Een gestroomlijnde energiestroom in huis is essentieel. Het zorgt voor een efficiënte en effectieve verdeling van elektriciteit. Denk hierbij aan het voorkomen van piekbelastingen. Dit gebeurt wanneer te veel apparaten tegelijk stroom vragen. Een slim energiemanagementsysteem kan dit voorkomen. Het regelt de stroomverdeling. Zo krijgen apparaten met de hoogste prioriteit voorrang. Dit beschermt je elektrische systemen tegen overbelasting. Het verlengt ook de levensduur van je apparaten. Een ander voordeel is de vermindering van je energierekening. Slimme systemen gebruiken stroom wanneer het goedkoper is. Bijvoorbeeld 's nachts of wanneer je zonnepanelen veel energie produceren. 

Integreer de thuisaccu met de laadpaal

Je beste laadpaal thuis koppelen aan je thuisaccu biedt veel voordelen. Stel je voor, je elektrische auto opladen met zelf opgewekte zonne-energie. Dit is niet alleen goed voor het milieu. Het is ook goed voor je portemonnee. Zonne-energie die je overdag opwekt, gebruik je 's avonds om je auto op te laden. Zo benut je elke zonnestraal optimaal. Er is echter meer. Je laadpaal kan ook dienen als tijdelijke opslag voor overtollige energie. Op momenten dat je zonnepanelen meer produceren dan je nodig hebt, slaat de laadpaal deze energie op. Later gebruik je deze energie om je huis van stroom te voorzien. Dit verhoogt je energie-onafhankelijkheid en je maakt maximaal gebruik van je eigen opgewekte energie. 


Bekijk ook laadpaal Breda!