Wilhelminapier

De herinneringen aan
Van 1873 tot 1978 was het op de Rotterdamse Wilhelminapier een komen en gaan van reizigers die zich met de Holland-Amerika Lijn (HAL) lieten vervoeren van en naar Noord-Amerika en Canada. De dynamiek is gebleven. Gelukkig! Die maakt het gebied zo aantrekkelijk. Er is altijd iets te doen: bij de vele culturele hotspots en horecagelegenheden op de pier kunt u zich eindeloos vermaken en hartje Rotterdam is dichtbij. Én u woont hier ultiem relaxt, hoog in één van de torens, met een schitterend uitzicht. Lees meer >>
LiveStream
Video

Wilhelminapier


Van 1873 tot 1978 was het op de Wilhelminapier een komen en gaan van reizigers die zich met de Holland-Amerika Lijn (HAL) lieten vervoeren van en naar Noord-Amerika en Canada. De dynamiek is gebleven. Gelukkig! Dat maakt het gebied zo aantrekkelijk. Er is altijd iets te doen: hartje Rotterdam is dichtbij en bij de vele culturele hotspots en horecagelegenheden op de pier kunt u zich eindeloos vermaken. Én ultiem relaxt wonen, hoog in één van de torens, met een schitterend uitzicht.
 
Herinneringen
Ook de herinneringen aan ´toen´ zijn gebleven. Een aantal goed bewaarde monumenten en de straat- en gebouwennamen refereren aan de rijke geschiedenis van de pier. Zo is de Wilhelminapier vernoemd naar koningin Wilhelmina die als tienjarig meisje – dat net haar vader had opgevolgd – voor het eerst het havengebied Rotterdam bezocht. Een jaar later werd de voormalige Prinsessekade omgedoopt tot Wilhelminakade. 
 
Grootstedelijk
De Wilhelminapier is één van de architectonische visitekaartjes van Nederland. De pier doet denken aan de kosmopolitische havenkwartieren in Sydney, Londen en New York. Monumentale pakhuizen en spectaculaire nieuwbouw wisselen elkaar af. Geen cityjungle, wel grootstedelijk. Met overal de toegevoegde waarde van het water. 
 
Culturele highlights
Wie bekend is met de Wilhelminapier weet dat er tal van culturele en culinaire hotspots zijn. Naast restaurant Las Palmas van Herman den Blijker en vele andere restaurants zijn het hypermoderne filmhuis LantarenVenster, het ‘nieuwe’ Luxor Theater, het fotomuseum en Hotel New York echte aanraders. Leuk ook dat de Cruise Terminal Rotterdam, waar het vroeger allemaal om draaide, nu nog steeds een prominente rol heeft. Het markante gebouw is tegenwoordig vaak het toneel van evenementen en exposities.
 
Klaar voor meer?
Via de Erasmusbrug loopt u zo hartje Rotterdam in en als u de Rijnhavenbrug oversteekt, komt u in Katendrecht. Up-and-coming en ontzettend gezellig! Het Deliplein, met diverse leuke cafés, bijzondere eetgelegenheden en theater Walhalla is het bezoeken absoluut waard en als inwoner van Rotterdam moet u het historische schip SS Rotterdam minstens één keer bezocht hebben. Het hotel in het schip is een top logeeradres voor uw gasten.   
 

INSCHRIJVEN

Bedrijfsnaam
Voorletters
Achternaam
Telefoon
Email
Gewenste oppervlakte
Gewenste bestemming
Vraag
Controle
Verzenden
BETROKKEN PARTIJEN
v.o.f. Pier III, een samenwerking van BPD en Synchroon Ontwikkelaars. In samenwerking met: Gemeente Rotterdam, Stichting HAL Wonen, Vesteda, Holland Immo Group, Q-Park. Bouw: J.P. van Eesteren.